Hämta bilder från Instagram användare

Här om dagen arbetade jag tillsammans med ett PR bolag. Jag fick i uppgift att skapa en webbutik med produkter från olika kändisar. 

Under en flik i webbutiken ville man visa ett Instagram flöde från ett specifikt användarkonto. Det var inte lika enkelt som sagt. Endast Instagram användaren själv kan hämta bilderna på det här sättet. Så därför kommer jag i det här inlägget förklara hur jag gick tillväga.

Börja med att registerar din applikation…

Börja med att gå in på den här länken, https://www.instagram.com/developer/, för att skapa en applikation. Skapa en ny applikation för varje projekt du arbetar med.

Klicka på den gröna knappen högst upp till höger, ”Register  a New Client”.

Fyll i uppgifter om Applikation

Application name: Fyll i applikationens namn. Använd inte Instagram, gram och insta etc i namnet. Jag väljer att döpa min applikation till ”Simon Nilsson”.

Description: Beskriv din applikation. Syftet med din applikation. Varför ska du använda Instagram?

Company Name: Fyll i företagsnamnet, om det du har ett.

Website URL: Här är det viktigt att du fyller i korrekt adress där ditt projekt kommer ligga. Jag har fyllt i ”simonnilsson.com”.

Valid redirect URIs: Skriv in den länk där du vill att användarna ska hamna efter att dom har autentiserat med din applikation. T.ex till en välkomst sida med din Instagram-flöde. Jag har valt att användaren ska komma till ”simonnilsson.com”.

Privacy policy URL: Fyll i länken till din policy/regler sida. Där du beskriver syftet med Instagram flödet i din applikation t.ex.

Contact email: Fyll i en e-postadress där du är kontaktbar.

Klicka på knappen register.

Skapa Instagram token

Spara Client ID och Client Secret. Du kommer behöva dessa två för att skapa en access token.

Använd den här länken för att generera fram din access token. OBS! Ändra client_id till din egen ID samt URL-länken. https://www.instagram.com/oauth/authorize/?client_id=7773560b82e448339cb665ed9617cfa3&redirect_uri=https://simonnilsson.com&response_type=code

Applikation klar

Nu är har du satt upp en applikation med Instagram API. Nu kan du börja att integrera och visa flöde på din hemsida etc.

Gå in på den här länken för att lära dig hur du gör, http://instafeedjs.com/.

 

Tack för att du läste mitt inlägg! Lämna gärna en kommentar!

 

Simon Nilsson

Processen att ta emot en beställning på ett datorsystem, skriva en strukturerad kravspecifikation på systemet, genomföra systemering av det, programmera, testa och driftsätta det. Det är vad jag arbetar med dagligen och brinner för!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *